La Fundació Setba organitza l’exposició “De la Vanguardia al Sidecar: de la paraula a la música”, dins el seu cicle d’exposicions dedicada als locals emblemàtics i històrics de la Plaça Reial de Barcelona, on tenen la seva seu des de fa set anys.
Aquest any l’exposició està centrada en el local del Sidecar, el ja classic bar de rock que ocupa el local que va ser també seu del “canalla” Texas (1962-1982) i primera seu de La Vanguardia (1881-1888).
Com explica el president de la fundació Setba, el Darío Olaortua, han creat aquest projecte, anomenat “La memòria de la plaça”, un projecte on volen …”baixar a la plaça i recuperar la història que hi ha darrera de cada un dels 16 establiments.” i per això han buscat la …”complicitat dels locals, d’artistes que fan obres per instal·lar a cadascun dels mateixos”… i de les persones grans del barri …”que ens explicaran el que recordin de cadascun dels bars, hotels i comerços que conformen aquest incomparable indret de la nostra Barcelona.”
És a aquesta gent gran que van destinats els beneficis de la venda de les obres que s’exposen en aquesta edició.
A nosaltres, a la Marta Fàbregas i a mi, ens ha tocat un local, la Cerveseria Canarias (Plaça Reial, 4), i una portada concreta de La Vanguardia, la que parla de la mort de Bin Laden. I el concepte que havíem de tractar era el de La Paraula. I amb aquests paràmetres hem fet aquesta obra “Set de paraula”, que estarà penjada a la Cerveseria Canarias mentre duri l’exposició.
Us convidem a visitar l’exposició, dividida en dos apartats, un a la seu de la Fundació (on hi participen Víctor Pórez-Porro, Philip Stanton, Fátima Tocornal i Isidre Tolosa), i l’altre en els 16 locals de la plaça, que exposen 16 obres de diferents artistes. La nostra foto està a la cerveseria Canarias. Ens veiem allà per fer una cervesa?
L’exposició s’inaugura dijous 13 de novembre a les 19:30h
Marc Vidal